Predstavljamo vam kolač koji možete spremiti kod kuće, jednostavno, lako i brzo, sa sastojcima koje većina domaćica već ima u svojoj kuhinji. Tako da, ukoliko vam dodju ne najavljeni gosti ili se vama i vasoj deci prijelo nesto slatko, kolač “Lenji Napoleon” će brzo biti na vašem stolu.
Za spremanje “Lenjog Napoleona” nemorate ni zagrevati rernu. On je hrskav sa kremom koji se topi u ustima.
"LENJI NAPOLEON"
- 800 g lisnatog peciva „uši“ - ukoliko ga nemate, možete ga sami spremiti.
- 1 litar mleka
- 4 jaja
- 150 g putera
- ½ čaše šećera
- 6 kašika brašna
- kesica vanilinog šećera
(Kako napraviti „uši“: https://www.youtube.com/watch?v=Vr5OFgeTJrE)
Priprema
- Umutite jaja, šećer, brašno i vanilin šećer.
- Masu dobro promešajte, dodajte mleko i stavite na laganu vatru.
- Kuvajte krem, neprestano mešajući, dok se potpuno ne zgusne. Kad se krem malo ohladi, dodajte puter, pa sve opet promešajte.
-
Kolače “uši” umočite u krem i stavite na tacnu po kojoj ćete redjati kolač-tortu. Ne štedite krem: što ih više umočite, to će oni biti ukusniji. Kada ste ih poredjali sve na tacnu, premažite ih preostalim kremom.
-
Na kraju, pospite kolač mrvicama koje ste dobili drobljenjem nekoliko komada lisnatih “ušiju”. To je to! Vaš “Lenji Napoleon” je gotov.
Kako ga tačno pripremiti možete pogledati i u ovom videu:
Ovu tortu obožava moja cela porodica. A pogotovo najmladji, jer uvek završe sa lizanjem prstiju. “Lenji Napoleon” - prste da poližeš!
Ako vam se recept dopao, podelite ga sa prijateljima!