Rastvorljivi prašci u kesicama postali su uobičajeni lek za borbu protiv gripa i prehlade: neko vreme sam pio, zagrevao se, osećao se bolje ... Ali ovi lekovi ne rešavaju problem, već samo ublažavaju simptome! Telo nastavlja da funkcioniše iz sopstvenih rezervi, zbog čega još više slabi.
"Dnevni Magazin" nudi domaći, prirodni i ukusni lek za borbu protiv gripa i prehlade. Najmoćniji sastojci po svojim svojstvima deluju brzinom munje!
- 2 limuna
- 2 kašike prirodnog meda (po mogućstvu tečnog meda)
- 30-40 g svežeg korena đumbira
PRIPREMA
- Limun temeljito operite i osušite. Isecite na četvrtine, a zatim ga sameljite. Ako više volite mekši ukus bez gorčine, prvo uklonite koricu limuna.
- Oljuštite koren đumbira, lepo izrendajte, pa dodajte prethodno pripremljenoj limunovoj kaši.
- Dodajte med, promešajte smešu i stavite, na primer, u teglu sa hranom za bebe. Sada konzervirajte teglu: dobro je zatvorite i prelijte vrelom vodom. Čuvati u frižideru.
U hladnoj sezoni mešam 2-3 kašičice ovog mirisnog preparata u šolji sa toplim čajem (ne višim od 40 stepeni, kako med ne bi izgubio svoja svojstva) i uzimajte ga posle jela u svrhu prevencije. Ni odrasli ni deca neće odbiti takvo vitaminsko piće!
Podelite recept za zdravlje svima!